onsdag 22 januari 2014

Du & jag av Katarina von Bredow

Nu har hon gjort det igen - skrivit en fantastiskt gripande roman om känslor och relationer. von Bredow riktar sig vanligtvis till tonåringar men den här gången har hon gått ner lite i ålder. Men inget får hindra äldre barn och vuxna från att läsa denna och alla hennes andra böcker. Jag rekommenderar dem alla starkt.

I Du & jag får vi följa Andreas 11 år som går på mellanstadiet i en helt vanlig klass i en helt vanlig skola någonstans i Sverige. Alicia och Andreas går i samma klass och har samma skolväg så de har gärna sällskap en bit. Men när de närmar sig skolan är det underförstått att de måste anlända från skilda håll eftersom Alicia inte kan synas öppet med Andreas. Hon vill klättra i hierarkin och vara med de coola i klassen och då kan man inte vara med Andreas. Eller?

Andreas verkar till en början ha perfekta hemförhållanden. Han är duktig i skolan och hans föräldrar bråkar aldrig, de är goda vänner och verkar kunna prata om allt. Om Andreas berättar något för mamma vet pappa det strax och tvärt om. Men så råkar Andreas läsa ett sms som en främmande kvinna skickat till pappans telefon. Det verkar som att pappan är otrogen och det här blir till en farlig hemlighet som tär allt mer på Andreas. Vem är hans pappa?

Du & jag är första delen i en trilogi där andra delen är planerad att komma ut till sommaren 2014.